Patiënt Bronovo aanvaardt excuses prostaatblunder niet

AMSTERDAM - De 63-jarige man uit Den Haag wiens prostaat door een medische fout werd verwijderd, aanvaardt de excuses van het Haagse ziekenhuis Bronovo niet.

Volgens voorzitter van de Raad van Bestuur van het Bronovo Joop Hendriks zouden de excuses zijn geaccepteerd, maar de Hagenaar zelf zegt dat daar geen sprake van is, meldt Omroep West woensdag.

De gedupeerde patiënt had dinsdag een gesprek met Hendriks. Daarin zou het woord 'spijt' helemaal niet zijn gevallen, laat de man weten aan de regionale omroep.

Ook zegt hij niets met de excuses te kunnen omdat hij door impotentie en incontinentie dagelijks wordt herinnerd aan de medische fout.

Schadeclaim

Het slachtoffer is een fikse schadeclaim aan het voorbereiden, meldde zijn advocaat eerder. Die zou in de tonnen lopen. Het Bronovo ziekenhuis zou inmiddels een voorschot van twintigduizend euro hebben betaald.

De medische blunder werd begin vorig jaar gemaakt, toen prostaatweefsel van twee patiënten verwisseld werd. De 63-jarige Hagenaar kreeg ten onrechte te horen dat hij prostaatkanker had en nog maar vijf jaar te leven. Daarop liet hij zijn prostaat verwijderen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie