Universiteit Utrecht is weer de beste

UTRECHT - Universiteit Utrecht is voor de tiende keer op rij uit de bus gekomen als beste Nederlandse universiteit in de zogeheten Shanghai-ranking.

De Academic Ranking of World Universities (ARWU) kijkt vooral naar de onderzoeksresultaten, het aantal publicaties in wetenschappelijke tijdschriften zoals in Nature en Science en hoeveel keer wetenschappers worden geciteerd.

De Universiteit Utrecht staat dit jaar in Europa op een gedeelde 12e plaats, en wereldwijd op een gedeelde 53e plaats. De ARWU-ranking bekijkt jaarlijks meer dan 1000 universiteiten. De beste 500 worden opgenomen in de ranking.

Universiteit Leiden staat op de 73e plek. Radboud Universiteit (Nijmegen), Rijksuniversiteit Groningen, Wageningen Universiteit en VU (Amsterdam) hebben ook een plaats in de top-150 weten te bemachtigen.

Harvard

Harvard in de Verenigde Staten voert nog steeds de ARWU-ranking aan. Ook de plaatsen twee, drie en vier zijn voor Amerikaanse instellingen: Stanford, MIT en Berkeley. De eerste Europese universiteit staat op de vijfde plaats: Cambridge in Groot-Brittanniƫ.

Lees meer over:
Tip de redactie