Kort geding om Kwakoe uitgesteld

AMSTERDAM - Het kort geding over het Zomerfestival in Amsterdam-Zuidoost, de opvolger van het bekende Kwakoe festival, is uitgesteld.

De organisatie van het multiculturele evenement en de verhuurder van de tenten zouden elkaar dinsdagmiddag voor de rechter treffen, maar gingen uiteindelijk toch weer met elkaar om de tafel om te proberen er onderling uit te komen. Ze krijgen daar van de rechter tot woensdagmiddag de tijd voor.

Dat liet een woordvoerster van de rechtbank weten. Wegens een financieel conflict wilde de verhuurder de tenten weghalen. De organiserende stichting Kofoe stapte naar de rechter om dat te voorkomen.

Na de Gay Pride en de Uitmarkt is Kwakoe het grootste georganiseerde evenement van Amsterdam. De organisatie ervan ging de afgelopen jaren steeds met veel gedoe gepaard, vooral op financieel gebied.

Vorig jaar ging het festival zelfs helemaal niet door. Dit jaar keerde Kwakoe weer terug, maar het geruzie dus ook. Het multiculturele festival zou vijf weekenden achter elkaar plaatsvinden en komend weekend eindigen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie