Tien aanhoudingen om drugs- en mensenhandel

BLEISWIJK - Bij een actie van de politie, het Openbaar Ministerie (OM) en de Inspectie SZW zijn dinsdag tien mensen aangehouden.

Ook werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen in een kas in Bleiswijk. Dat meldde de politie.

De aangehouden personen worden verdacht van het vervaardigen van softdrugs en mensenhandel.

De actie was een onderdeel van een grootschalig onderzoek naar mensen- en drugshandel. Tegelijkertijd werden drie woningen in Den Haag, een woning in Nieuwe Pekela, een bedrijfspand in Waddinxveen en een kassencomplex in Bleiswijk geïnspecteerd.

Hennepplanten

In de kas in Bleiswijk werden 12.000 hennepplanten en zo'n 90.000 stekken gevonden tussen de andere, legale planten. In de kassen worden normaal Surinaamse groenten geteeld.

Aanleiding voor de grootschalige actie van dinsdag was de eerdere vondst van een grote hennepkwekerij in Roelofarendsveen. Daar werden in augustus 2011 aan de Floraweg enkele duizenden hennepplanten en liefst 150.000 stekken gevonden in een kassencomplex. Toen werden er eveneens tien Turkse en Bulgaarse verdachten aangehouden.

Die kwekerij bleek deel uit te maken van een groter geheel. De politie en het OM gaan ervan uit dat de hele organisatie nu is opgerold.

Tien aanhoudingen om drugs- en mensenhandel

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie