Kort geding om Kwakoe festival

AMSTERDAM - Het Zomerfestival in Amsterdam-Zuidoost, de opvolger van het bekende Kwakoe festival, stapt naar de rechter om een vroegtijdig einde van de editie van dit jaar te voorkomen.

De organiserende stichting Kofoe en de vereniging van standhouders spannen een kort geding aan tegen de verhuurder van de tenten op het festivalterrein. Wegens een financieel conflict heeft die namelijk aangekondigd dinsdag de tenten weg te halen.

Dat heeft Machteld Roethof, de advocaat van Kofoe en de standhouders, laten weten. Zij eist dat de verhuurder de tenten laat staan en dat de medewerkers ervan zich ook niet op het festivalterrein mogen laten zien.

Het kort geding dient dinsdag om 14.00 uur op de rechtbank in Amsterdam. Het multiculturele festival zou vijf weekenden achter elkaar plaatsvinden en komend weekend eindigen.

Gedoe

Na de Gay Pride en de Uitmarkt is Kwakoe het grootste georganiseerde evenement van Amsterdam. De organisatie ervan ging de afgelopen jaren steeds met veel gedoe gepaard, vooral op financieel gebied.

Vorig jaar ging het festival zelfs helemaal niet door. Dit jaar keerde Kwakoe weer terug, maar het geruzie dus ook.

Lees meer over:
Tip de redactie