Uitslaande brand in Rotterdam

ROTTERDAM - Aan de Pupillenstraat/Heemraadstraat in Rotterdam stonden dinsdagochtend verschillende woningen in brand. Er zijn geen gewonden gevallen.

Vijf panden zijn tijdelijk onbewoonbaar geworden. Er vielen geen gewonden. Tijdens de brand zijn uit veiligheidsoverwegingen zeven panden ontruimd, meldde de politie dinsdag.

Vijf bewoners met lichte rookvergiftigingsverschijnselen zijn naar een ziekenhuis gebracht. Eén vrouw raakte onwel en is ter plaatse door de GGD behandeld en één brandweerman raakte gewond aan zijn hand bij de sloop van het dak.

De brand brak rond 09.00 uur uit op de bovenste etage van een woning. Het vuur greep zich snel om zich heen, maar bleef beperkt tot de zolders van de panden.

Opvang

De brandweer zette ongeveer 60 brandweermensen in. Rond 11.45 uur werd het sein brand meester gegeven. De bewoners werden opgevangen in basisschool de Mozaïk. Voor hen wordt opvang geregeld voor de korte en langere termijn.

Omdat de uitslaande brand zich voordoet in dichtbevolkt gebied waren er veel mensen op de been, aldus een politiewoordvoerder.

Uitslaande brand Rotterdam

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie