Tropisch weekend in zicht

AMSTERDAM - Komend weekend kan de temperatuur oplopen tot meer dan 30 graden. Mogelijk gaat zaterdag of zondag de boeken in als de eerste landelijke tropische dag van deze zomer.

Het KNMI verwacht op zaterdag een gemiddelde maximumtemperatuur van 28 of 29 graden. Zondag kan de temperatuur zelfs oplopen naar 30 graden.

Van een landelijke tropische dag wordt gesproken als het in De Bilt 30 graden of warmer wordt. Tot nu toe heeft dat zich deze zomer nog niet voorgedaan. Wel is het op andere plaatsen dertig graden of meer geweest.

Onweersbui

Volgens Weeronline.nl is komend weekeinde kans op temperaturen van 30 graden of meer in het hele land. De kans op neerslag zou klein zijn, pas zondagavond lijkt een onweersbui mogelijk.

Dinsdag en woensdag gaat de warmte gepaard met enkele regen- en onweersbuien. Daarna is er volop ruimte voor de zon. Donderdag blijft het kwik steken op zo'n 23 graden, maar vrijdag wordt het 26 graden. Na het weekend wordt het iets minder warm, maar een weeromslag volgt pas later volgende week.

Bekijk de weervoorspelling

Bekijk de lezersfoto's van de zomer op de special van NUfoto

Tropisch weekend in zicht

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie