Verdachte Haaksbergen langer vast

HAAKSBERGEN - De 36-jarige man uit Haaksbergen die verdacht wordt van het doodsteken van een 35-jarige plaatsgenote, moet langer vast blijven zitten.

Dat heeft de rechter-commissaris in Almelo dinsdag bepaald. Zijn bewaring is voorlopig met 2 weken verlengd.

De verdachte is bij de politie bekend als een 'verward persoon.' In 2011 kwam hij meermalen in contact met de politie, die hem steeds overdroeg aan de hulpverlening.

Dat heeft de politie Twente laten weten. In december vorig jaar beledigde de man agenten op straat. Bij zijn aanhouding verwondde hij een agent. Ook toen is de man uit Haaksbergen overgedragen aan hulpverleners, aldus de politie.

Gemoedstoestand

Vorige week donderdag meldde zich iemand bij de politie die zich zorgen maakte over de gemoedstoestand van de 36-jarige. Omdat er toen geen sprake was van acute dreiging, werd besloten de man deze week te bezoeken voor een gesprek.

Maar vrijdagavond werd hij aangehouden als verdachte van het doodsteken van de 35-jarige vrouw, die mogelijk zijn ex-vriendin was. De man had volgens de politie geen straat- of contactverbod.

Zwaargewond

De vrouw werd zwaargewond aangetroffen in een woning aan de Cornelis Trooststraat. Reanimatie mocht niet baten, de vrouw overleed ter plekke. Op de plaats van het misdrijf is een steekwapen gevonden, zo meldde de politie.

Donderdagavond is er in Haaksbergen een stille tocht voor het slachtoffer.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie