Reddingsbrigade waarschuwt voor stroming

IJMUIDEN - De Reddingsbrigade Nederland waarschuwt dat er deze week sprake kan zijn van sterke stromingen en aflandige wind.

Maandag maakte de organisatie bekend dat door die gevaarlijke omstandigheden vorige week liefst 74 mensen uit een levensbedreigende situatie moesten worden gered.

In Egmond alleen al moest de reddingsbrigade 44 keer uitrukken, omdat er zwemmers in een mui - een stuk zee tussen twee zandbanken, waar het water snel richting zee stroomt - waren terechtgekomen. Ook veel peddleboarders, kitesurfers, surfers en mensen met luchtbedden kwamen in de problemen.

Eerste hulp

Ook in Den Haag, Schoorl en 's-Gravenzande moest de brigade meermaals aan de slag, toen mensen in de problemen raakten. In totaal kwam de reddingsbrigade vorige week 1432 keer in actie. Er werd 1033 keer eerste hulp verleend en 163 vermiste kinderen werden herenigd met hun ouders.

De reddingsbrigade adviseert om, als er sprake is van oostenwind, niet met opblaasbedden en - krokodillen het water op te gaan, omdat de kans dan aanwezig is dat iemand afdrijft. Aan het begin van veel stranden zijn vlaggen gehesen, waaraan strandgangers kunnen zien of er waarschuwingen van kracht zijn.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie