EMMEN - Het Scheper Ziekenhuis in Emmen zal in ieder geval vrijdagochtend geen operaties uitvoeren. Ook geldt er een opnamestop.

Het bestuur van het ziekenhuis besloot daartoe nadat een korte brand problemen met de koeling van het ziekenhuis had veroorzaakt.

Patiënten met een acuut probleem worden naar andere ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Dat heeft de vicevoorzitter van de raad van bestuur donderdagavond laten weten.

Stabiel

Op dit moment hoeven er nog geen patiënten overgebracht te worden naar andere ziekenhuizen. In het ziekenhuis is wel licht en stroom. Hoe lang de opnamestop duurt is onduidelijk. ''Maar in ieder geval tot de situatie weer stabiel is.'' Of voor vrijdagmiddag geplande operaties kunnen doorgaan, besluit het ziekenhuis vrijdagochtend.

Volgens het ziekenhuis is de zorg voor de patiënten die nu in het ziekenhuis liggen niet in gevaar. Dat zijn er ongeveer 240. De brand ontstond aan het eind van de middag in de elektrotechnische installatie. Rond half 8 was de brand onder controle. Er worden noodoplossingen getroffen en tests moeten uitwijzen of die voldoende zijn.

Brand ziekenhuis Emmen