WAALRE - Een speciaal rechercheteam van de politie is ''druk bezig'' met het onderzoek rond de brand die precies 2 weken geleden het oude gemeentehuis van Waalre grotendeels in de as legde.

Over de inhoud en voortgang van dat onderzoek wil de politie ook woensdag niets zeggen.

40 rechercheurs zijn op de zaak gezet bij de zoektocht naar de daders van de brandstichting. Daarbij werden twee auto's in brand gestoken die op verschillende plaatsen het gemeentehuis waren binnengereden.

Al gauw gonsde het van geruchten dat bewoners van het plaatselijke woonwagenkamp achter de aanslag zouden zitten.

Vingertje

Dit ondanks oproepen van burgemeester Henri de Wijkerslooth om niet met het beschuldigende vingertje te wijzen. De bewoners van het kamp ontkennen enige betrokkenheid.

Sinds zaterdag surveilleert de politie extra in de buurt van het kamp aan de Broekweg. Daartoe is besloten nadat bewoners van het woonwagenkamp een brief hadden gekregen waarin ze worden bedreigd.

''Jullie gaan eraan'', waarschuwt de anonieme briefschrijver.

Werkplekken

Ambtenaren van de gemeente Waalre hopen in de loop van de week weer alle werkplekken in het tijdelijke gemeentehuis aan de Laan van Diepenvoorde operationeel te hebben.

Dan kunnen ze weer bij hun mail en bestanden. ''Daarna moeten we de achterstand sinds de brand nog inlopen'', zei een woordvoerster van de gemeente woensdag.

''Beetje bij beetje beginnen steeds meer werkplekken goed te functioneren'', aldus de woordvoerster. ''Burgers kunnen hier nog niet terecht, dat duurt nog wel enkele weken. Want er moet eerst een balie gebouwd worden. Daarover beschikt dit pand nog niet.''

Bekijk de foto's van de gebeurtenissen op de special van NUfoto