STADSKANAAL - Een kartcentrum in Stadskanaal is in de nacht van dinsdag op woensdag volledig in de as gelegd. Toen de brandweer arriveerde, stond de loods waar de kartbaan in gevestigd was al zodanig in brand dat het gebouw niet meer te redden viel.

Brandweerlieden zijn de hele nacht bezig geweest met blussen. Ook het nablussen zal naar verwachting nog uren duren.

Het kartcentrum was gesloten toen de brand uitbrak. Er was volgens de brandweer niemand meer binnen. De loods ligt op een bedrijventerrein net buiten het centrum van Stadskanaal. Grote rookwolken dreven over de Groningse plaats, vertelde een woordvoerder van de brandweer.

Mensen die in de buurt wonen hoefden hun huis niet uit, maar de brandweer adviseerde hen wel ramen en deuren gesloten te houden om de schadelijke rook buiten te houden.

Asbest

Op het terrein van vier bedrijven en in de tuin van acht woningen zijn brokken asbest aangetroffen, zo meldde een woordvoerder van de brandweer woensdag.

Het asbest wordt woensdag door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd. De bewoners hoeven hun huis niet uit. Op het moment dat de brand uitbrak, was het kartcentrum gesloten. Er was volgens de brandweer niemand meer binnen.

Afgenomen

Tegen vijf uur 's ochtends was de brand flink afgenomen in intensiteit en sloegen de vlammen niet meer uit het gebouw. Van de kartbaan is weinig meer over, maar de brandweer wist wel te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar een brandstofopslag.

De kartbaan kwam in maart van dit jaar in het nieuws toen 23 bezoekers in het ziekenhuis terechtkwamen vanwege koolmonoxidevergiftiging. De slechte lucht in de loods was het gevolg van gebreken aan het ventilatiesysteem.

Bekijk beelden van de brand: <br>

Brand kartcentrum Stadskanaal