GRONINGEN - In de kruipruimtes van bijna 100 woningen in de Groningse wijk Selwerd ligt hoogstwaarschijnlijk asbest. Dat meldde woningcorporatie De Huismeesters dinsdag.

Uit een eerste steekproef die dinsdag werd gehouden, blijken in ieder geval de kruipruimtes van drie woningen asbest te bevatten. De corporatie gaat ervan uit dat dat ook geldt voor kruipruimtes onder de overige huizen.

Vorige week werd tijdens rioleringswerkzaamheden onder een van de huizen een oude leiding aangetroffen, waarvan het vermoeden bestond dat die gemaakt was van asbest. Daarop werd dinsdag een nader onderzoek ingesteld waarbij monsters zijn genomen.

Onderzoek

Woensdag wordt in alle 94 huizen een onderzoek ingesteld om vast te stellen of asbestdeeltjes zich vanuit de kruipruimtes in de woningen hebben verspreid. De resultaten worden vrijdag verwacht.

De bewoners worden dan op een speciale bijeenkomst over de resultaten geïnformeerd. Over mogelijke consequenties kon een woordvoerder van De Huismeesters dinsdag nog niets zeggen. De woningcorporatie heeft inmiddels wel de GGD ingeschakeld.