AMSTERDAM - NS Hispeed heeft zondag voor het eerst, en met jaren vertraging, de nieuwe Fyra-treinstellen van fabrikant Ansaldobreda ingezet voor reizigers.

De trein met een zeer karakteristieke neus, die de afgelopen maanden nog slechts voor testritten werd gebruikt, vertrok aan het eind van de middag van Amsterdam Centraal voor een rit naar Rotterdam en weer terug.

De nieuwe treinen moeten de komende weken vaker worden ingezet, zo laat een woordvoerder van het treinbedrijf weten.

"De trein stopte twee minuten voor de geplande tijd op Rotterdam Centraal. Toch rijdt hij voorlopig maar 160 kilometer per uur, omdat hij in de dienstregeling moet passen."

HSL-Zuid

De V250-treinen van Italiaanse makelij, ontworpen door Pininfarina, hadden al jaren geleden moeten gaan rijden op het traject via de HSL-Zuid, dat na Hoofddorp afsplitst van het gewone spoor en grotendeels in tunnels onder het Groene Hart naar Rotterdam doorsteekt en vandaar verder naar het zudien. De fabrikant kampte echter steeds met tegenslagen.

Noodgedwongen zette de NS hierdoor sinds 2009, toen voor het eerst Fyra-treinen gingen rijden, oud intercitymaterieel in. Dat Rotterdam desondanks in 42 minuten te bereiken was, in plaats van 71 via het reguliere spoor, komt dan ook voornamelijk door de kortere route.

Nieuws

Eerder zondag kwam de Fyra nog in het nieuws doordat voor de tweede keer in vijf dagen tijd een trein in een tunnel aan de noordkant van Rotterdam strandde.

De passagiers konden na een uur overstappen op een vervangende trein. Waardoor de trein stil kwam te staan is nog niet duidelijk. NS vermoedt een andere oorzaak dan woensdag, toen het gsm-communicatiesysteem niet meer werkte.