ROTTERDAM - Voor de tweede keer in een paar dagen tijd is een Fyra-trein gestrand in de HSL-tunnel bij de Overschiese Kleiweg in Rotterdam.  

De trein is daarna ontruimd. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zondag gemeld.

Ruim 50 passagiers zijn overgebracht naar een andere trein die is doorgereden naar Amsterdam. De evacuatie is uitgevoerd door personeel van de NS en Prorail. De reizigers zaten volgens de NS vanaf ongeveer 10.15 uur ongeveer 5 kwartier uur vast in de tunnel.

Woensdag strandde een Fyra in dezelfde tunnel. Toen moesten zo'n 300 passagiers geëvacueerd worden. Volgens een NS-woordvoerder gaat het om toeval. ''Woensdag ging het om een defect in het communicatiesysteem, zondag om een defect in het besturingssysteem".

Infrastructuur

Het is volgens de NS in beide gevallen niet duidelijk of de fout zat in de trein of in de infrastructuur van het spoor. Daar wordt onderzoek naar gedaan.

Ook een woordvoerster van ProRail zei dat onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak. ,,Het was op een andere plek dan de vorige keer, namelijk iets voor de tunnel.'' De reden van de vorige stranding is bij de spoorbeheerder ook nog niet bekend.