AMSTERDAM - Het is nog niet duidelijk welk bedrijf het asbestonderzoek in de Utrechtse wijk Kanaleneiland doet. Dat wordt nog uitgezocht, laat een gemeentewoordvoerder zondag weten.

Een van de geëvacueerde wijkbewoners beklaagde zich er zaterdag op RTV Utrecht over dat woningcorporatie Mitros en de gemeente niet konden zeggen wie het onderzoek in haar huis doet. "Het is een doodsimpel antwoord."

Burgemeester Aleid Wolfsen had volgens de bewoners eerder een bedrijf genoemd dat het onderzoek zou doen. De bewoners namen contact op met dat bedrijf, maar zouden toen te horen hebben gekregen dat het bedrijf van de opdracht heeft afgezien.

"In hoeverre kun je nog mensen vertrouwen als de burgemeester al foute informatie geeft?", vroeg de bewoonster zich op RTV Utrecht af. Zij vraagt zich ook af of de straat inderdaad veilig is omdat in de portieken en daken wel asbest is gevonden.

Informeren

De gemeente beloofde eerder deze week de bewoners beter te informeren. "De communicatie heeft nu de prioriteit", zei locoburgemeester Gilbert Isabella dinsdag tegen RTV Utrecht.

De bewoners van de Stanleylaan weten nog niet hoe hoog de concentratie asbest in hun woning is. De analyse van een blok woningen aan de Marco Pololaan was vrijdag al binnen. De meeste bewoners daar kunnen na de sanering in de loop van volgende week naar huis.