UTRECHT - De uitslag van het onderzoek naar de monsters die zijn genomen in een deel van de woningen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland is nog niet bekend.

Dat laat de gemeente Utrecht zaterdagmiddag weten. Een woordvoerder hoopt dat de uitslagen zondag bekendgemaakt kunnen worden. Een geplande persconferentie gaat niet door.

De metingen waarvan de analyse nog niet binnen is zijn genomen in de woningen aan de Stanleylaan, waar het asbest in eerste instantie ook werd aangetroffen.

De analyse van een blok woningen aan de Marco Pololaan was vrijdag al binnen; de meeste mensen die daar wonen, kunnen na sanering in de loop van volgende week weer naar huis.

Logeerwoning

Een kleine 25 huishoudens zijn vrijdagavond en zaterdag vertrokken vanuit opvanghotels naar een tijdelijke logeerwoning. De gemeente laat verder weten dat sinds vrijdagavond twintig tot 25 huishoudens zijn verhuisd naar een tijdelijke woning.

Naar verwachting nemen zondag meer mensen hun intrek in de 89 beschikbare woningen. Wie niet naar een van deze woningen wil, kan vijftienhonderd euro per maand krijgen en zelf iets zoeken.De meeste van deze huishoudens logeerden de afgelopen week in Hotel Mitland.

Bezoek

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht en woningcorporatie Mitros zijn zaterdagmiddag op bezoek geweest bij evacués in de hotels Biltsche Hoek en Houten om met hen over hun aanstaande vertrek uit de hotels te praten, aldus de gemeente zaterdag.

Naar verwachting hebben alle ruim 300 bewoners na het weekeinde een ander verblijf gevonden. Vrijwel alle bewoners van de Marco Pololaan mogen in de komende week weer naar huis. Hun woonomgeving is schoon.