WAALRE - De politie surveilleert extra op en rond het woonwagenkamp in Waalre, vanwege de bedreigingen aan het adres van de bewoners.

Dat staat in een brief van de politie aan de inwoners van het kamp aan de Broekweg.

Woensdag maakte de politie bekend dat de bewoners van het woonwagenkamp een brief hadden ontvangen met bedreigingen.

''Jullie gaan eraan'', waarschuwt de anonieme briefschrijver, die de bewoners er klaarblijkelijk van verdenkt dat ze achter de verwoestende brand in het gemeentehuis van Waalre zitten.

Beelden

De politie had vrijdagmiddag een gesprek met bewoners van het kamp. In de brief van de politie aan de bewoners staan de afspraken die toen zijn gemaakt. Behalve extra surveillance is overeengekomen dat bewoners verdachte situaties meteen doorgegeven en dat ze indien nodig beelden van eigen camera's ter beschikking stellen aan de politie.

Inwoners van Waalre bezochten woensdagavond een bijeenkomst van de gemeente voor alle bewoners van Waalre over de brand. Ongeveer 100 inwoners en 10 kampbewoners waren hierbij aanwezig. Burgemeester Henri de Wijkerslooth riep toen nogmaals op niet met de beschuldigende vinger te wijzen.

Onderzoek

Het onderzoek naar de brand, die ontstond toen onbekenden anderhalve week geleden twee auto’s het monumentale stadhuis in reden, is nog in volle gang. De politie onderzoekt ook de herkomst van de dreigbrief. 

Bekijk de lezersfoto's van de gebeurtenissen in Waalre op de special van NUfoto

Gebeurtenissen Waalre