AMSTERDAM - Kickbokser Badr Hari blijft de komende twee weken vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Amsterdam vrijdag bepaald bij Hari's voorgeleiding, aldus een woordvoerster van de rechtbank.

Justitie verdenkt Hari van twee ernstige mishandelingen en had om de verlenging van het voorarrest gevraagd.

De 27-jarige kickbokser werd woensdag aangehouden en vastgezet, nadat hij zich bij de politie had gemeld voor verhoor.

Verdenkingen

Er liggen twee aangiften tegen Hari op tafel. Ten eerste zou hij betrokken zijn geweest bij de ernstige mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens dancefestijn Sensation White op 9 juli in de Amsterdam Arena.

Hari was daar met zijn partner Estelle Cruijff aanwezig in een skybox, waar het geweld zich zou hebben voltrokken. Everink raakte zwaargewond.

Daarnaast zou Hari vorig jaar Jeroen van den Berg, mede-eigenaar van de Amsterdamse Club Air, hebben toegetakeld. Van den Berg, die schade opliep aan zijn gebit, deed zijn aangifte pas na de mishandeling van Everink.

Tweede verdachte

De politie heeft maandag op vliegveld Eindhoven ook een tweede verdachte aangehouden in de zaak rond de mishandeling van Everink. Het gaat om een 34-jarige Eindhovenaar die een aandeel in het geweld zou hebben gehad. Hij is door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld.

De formele verdenking tegen Hari is naar aanleiding van de tweede aanhouding aangepast en luidt nu poging tot doodslag in vereniging, dan wel zware mishandeling en openlijke geweldpleging. Donderdag heeft de politie Hari verhoord.

Getuigenverklaring

Estelle Cruijff zal worden gevraagd een getuigenverklaring af te leggen, aldus het OM. Dat geldt ook voor anderen die tijdens Sensation White in de skybox aanwezig waren en mogelijk iets van de mishandeling hebben gezien, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

Hari blijft in zogeheten beperkingen zitten: hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat.