WAALRE - Bewoners van het woonwagenkamp in Waalre hebben een brief ontvangen waarin ze worden bedreigd. ''Jullie gaan eraan'', waarschuwt de anonieme briefschrijver. 

Een van de bewoners van het kamp aan de Broekweg heeft aangifte bij de politie gedaan. De politie bevestigde woensdag de aangifte en zei de brief te kennen.

De bewoners zien in de bedreiging een verband met de brandstichting in het gemeentehuis van Waalre een week geleden. Ze bezochten woensdagavond een bijeenkomst die door de gemeente was georganiseerd voor alle bewoners van Waalre over de brand. Ongeveer 100 inwoners en 10 kampbewoners waren hierbij aanwezig.

Beschuldigende vinger

Burgemeester Henri de Wijkerslooth praatte de mensen daar bij over de laatste stand van zaken. Daarbij riep hij nogmaals iedereen op niet met de beschuldigende vinger te wijzen.

Bewoner Huub Mesters van het woonwagenkamp waarschuwde na afloop: ''Ik heb tegen de politie gezegd, het is beter dat jullie de briefschrijver vinden dan dat wij hem vinden.'' Mesters hoopt dat de brandstichting snel wordt opgelost. ''Ik snap niet dat de dorpsbewoners naar ons wijzen!''

Stilzwijgen

De politie blijft zich in stilzwijgen hullen over de voortgang van het rechercheonderzoek naar de brand. De woordvoerster van de politie benadrukte wel dat de politie ''vol gas geeft om degenen die verantwoordelijk zijn voor de rechter te krijgen''.

''We zijn druk doende met het verzamelen van informatie'', legde de woordvoerster uit. ''Als we een verdachte aanhouden, confronteren we deze met het materiaal dat we vergaard hebben. Daarom gaan we al die informatie niet nu al prijsgeven. We willen ook voorkomen dat we een tunnel ingaan en slechts een bepaalde richting uit denken. Dat wil zeggen dat alle opties voor ons open staan'', aldus de woordvoerster.

Zij kon niet zeggen in welke fase het onderzoek zich bevindt en of er snel verdachten zullen worden opgepakt.