UTRECHT- Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht heeft toch besloten zijn vakantie af te breken in verband met de asbestvervuiling in de wijk Kanaleneiland. 

"Gisteravond heb ik daartoe besloten", zegt de burgemeester tegen RTV Utrecht. "Omdat het toch te lang duurt. Het leek erop alsof het snel onder controle was en dat er helderheid was voor iedereen, maar ik vind het verstandig om in de buurt te zijn."

Wolfsen was op fietsvakantie in Engeland, maar zegt meerdere malen per dag contact te hebben gehad met locoburgemeester Isabella.

"Maar ik dacht nu dat het verstandig was om in de buurt te zijn. Ik wil zelf mensen spreken die het heeft geraakt. Er is te lang onzekerheid. Ik moet nu in de stad zijn."

Wolfsen wil woensdagavond nog met mensen spreken in de wijk.

'Niet nodig'

Eerder woensdag zei zijn vervanger, wethouder Gilbert Isabella, nog dat in eerder overleg met de burgemeester was besloten dat diens terugkeer naar Utrecht niet nodig was.

Wolfsen wordt aan het eind van de middag terug in zijn stad verwacht.

''De tickets voor de terugreis zijn inmiddels besteld'', aldus Isabella. Wolfsen en Isabella zullen meteen na terugkeer van de burgemeester in gesprek gaan met bewoners van de getroffen flat aan de Stanleylaan.

Oorzaak

Het is nog altijd niet duidelijk wat de oorzaak is van de asbestvervuiling in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. De bron van de vervuiling is wel bekend: het asbest komt achter de dakranden van de flat aan de Stanleylaan vandaan. Het gaat om spuitasbest.

De aanwezigheid daarvan was niet verwacht en het is nog niet duidelijk waarom het op die plek zit, zei Rob Rötscheid van woningcorporatie Mitros woensdag. Er moeten onder meer boringen worden gedaan om achter de oorzaak van de vervuiling te komen.

Gemeenteraad Utrecht over asbest