AMSTERDAM - De politie in Utrecht is nog altijd op zoek naar de derde verdachte van de fatale schietpartij anderhalve week geleden in de stad.

De man was vermoedelijk de schutter. Zijn identiteit is inmiddels bekend. Het gaat om een 32-jarige man uit Utrecht. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Bij het schietincident kwam een 20-jarige Amsterdammer om het leven. Hij werd zondagavond doodgeschoten voor de portiek van een flat aan de Falklanddreef. Het gaat om een afrekening in het misdaadcircuit. Twee groepen mannen hadden ruzie gekregen na een ontmoeting in een van de flatwoningen.

Eerder contact

De mannen hebben vermoedelijk al eerder contact gehad op verschillende plekken in de wijk Overvecht. De politie is op zoek naar getuigen die de groepen hebben gezien of op de bewuste avond iets hebben gezien.

Twee mannen van 21 en 24 jaar uit Amsterdam werden kort na de schietpartij gepakt nadat ze op de vlucht waren geslagen. In een sloot troffen agenten twee vuurwapens aan. Vorige week werd het voorarrest van de verdachten met veertien dagen verlengd.