DEN BOSCH - De 29-jarige Fred B., verdacht van de moord op de ouders van zijn ex-vriendin, heeft op 12 juli zelfmoord gepleegd in het huis van bewaring in Vught.

Dat is de uitkomst van een rechercheonderzoek naar het incident, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Den Bosch.

B. bracht in juli vorig jaar de beide ouders van zijn ex-vriendin met vele messteken om het leven, in hun woning in Middelburg. Justitie had een levenslange gevangenisstraf tegen B. geëist. De rechtbank kwam niet toe aan een uitspraak: B. sloeg de hand aan zichzelf vlak vóór de dag waarop hij de uitspraak zou horen.

Een zogeheten calamiteitenonderzoek van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) naar de zelfdoding loopt nog. De uitkomsten daarvan worden te zijner tijd gemeld aan de Inspectie Gezondheidszorg, die vervolgens bekijkt of er verder nog iets moet worden ondernomen.

Zelfmoordpoging

B., een Franstalige Belg, had tijdens zijn proces eind juni bezworen dat hij een einde aan zijn leven zou maken. Hij had eerder al een poging ondernomen door zich op te hangen aan zijn gevangeniskleding.

Ook tijdens zijn relatie met de dochter van het Middelburgse echtpaar probeerde hij zichzelf van het leven te beroven door zichzelf in brand te steken. B. stond te boek als zeer agressief en toonde geen enkel berouw over wat hij heeft aangericht. In de rechtszaal waren zijn handen permanent geboeid en de boeien aan een riem om zijn middel geklonken.

Het OM in Den Bosch doet geen nadere mededelingen over de uitkomsten van het rechercheonderzoek. Het blijft daarom onduidelijk hoe B. zelfmoord heeft kunnen plegen. De DJI geeft in de regel geen details over individuele gevallen van zelfdoding binnen de muren van het gevangeniswezen.

B.'s advocaat Rinus Wouters kan er evenmin iets over zeggen. ''Ik word ook niet op de hoogte gehouden. Mijn werk in deze zaak zit erop'', aldus de raadsman. Het stoffelijk overschot van B. is gecremeerd en zijn as is aan familie gegeven, zegt Wouters.