ARNHEM - De 31-jarige man uit Duiven die in augustus 2010 tijdens het zomerfeest Rio aan de Rijn in Arnhem een 48-jarige rivaal uit Den Haag doodschoot, heeft dinsdag in hoger beroep opnieuw 20 jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen.

De schutter verwondde ook twee omstanders. Volgens het gerechtshof in Arnhem pleegde de Duivenaar moord en twee pogingen tot doodslag, zoals het Openbaar Ministerie (OM) 2 weken geleden ook stelde.

De straf is gelijk aan de eis van het OM en aan het vonnis van de rechtbank. De Hagenaar zou in 2004 op Curaçao een aanslag op de Duivenaar hebben gepleegd.

Terugpakken

De Duivenaar zou al sinds 2004 zijn rivaal hebben willen terugpakken en heeft zijn kans gepakt toen hij hoorde dat de Hagenaar naar Arnhem zou komen. Dat denkt het hof op basis van getuigenverklaringen.

De Duivenaar heeft betoogd dat hij uit angst handelde, geen plan vooraf had en er dus geen sprake is van moord, maar van doodslag.

In de feestende mensenmassa bevonden zich ook gezinnen met kleine kinderen, toen de Duivenaar op klaarlichte dag zijn wapen leegschoot.

Rio aan de Rijn