AMSTERDAM - De vermissing van een Nederlandse vrouw op het Comomeer in Italië heeft de lokale politie handenvol werk gekost, maar zij bleek al te zijn gered.

Een surfinstructeur zegt dat hij de vrouw zondag uit het water heeft gevist en aan land heeft gebracht. Daarna is ze waarschijnlijk herenigd met haar familie, zonder dat de hulpdiensten dat wisten.

Dat heeft Sergio De Santis, die het onderzoek leidt, maandag gezegd tegen het ANP. Niemand weet wie de vrouw is, en mogelijk weet ze zelf niet dat er naar haar werd gezocht. Voor de zekerheid zijn alle campings en hotels in de buurt gewaarschuwd.

De Nederlandse surfte op het Comomeer, haar kinderen waren bij haar in een kano. Door slecht weer kwamen ze in moeilijkheden. De vrouw gaf een dochter mee aan een voorbijvarende Italiaan. Die bracht het kind naar Colico, aan de zuidkant van het noordelijke gedeelte van het meer. Daar ontmoette het meisje andere Nederlanders, met wie ze wegging.

Even verderop hielp de surfinstructeur de vrouw en haar zoon uit het water. Ze kwamen aan land bij Sorico, aan de noordelijke oever van het Comomeer. Bij het meer is niemand als vermist opgegeven. De politie vermoedt daarom dat het gezin herenigd is. Om helemaal zeker te zijn, gaat de zoektocht nog wel door.