ALMELO - De Turkse gemeenschap in Nederland maakt zich ernstig zorgen over de achtergrond van een burenruzie in Almelo, waardoor een 64-jarige Turkse man om het leven kwam.

Volgens de gemeenschap is er mogelijk sprake van racistische motieven. Eerder lieten buurtbewoners optekenen dat er vaker conflicten op racistische gronden voorkwamen tussen de buren. 

Zes Turkse organisaties uit Twente en de rest van Nederland eisen dat er een ''onafhankelijk en grondig onderzoek'' komt naar wat er op zaterdag 23 juni in de Anjelierstraat in Almelo is gebeurd. Het onderzoek zou zich vooral moeten richten op de sociale en maatschappelijke achtergronden van de ruzie.

Ruzie

Een 59-jarige vrouw uit Almelo kreeg ruzie met haar 36-jarige achterbuurman. Haar man (61) en een zoon (23) bemoeiden zich er mee, waarna ook de 64-jarige vader van de buurman een duit in het zakje deed. Deze man kreeg een duw waardoor hij viel. Hij overleed enkele dagen later aan de gevolgen van de val.

De Turkse organisaties houden woensdagavond in Almelo een stille tocht voor het slachtoffer, waaraan ook burgemeester Jon Hermans van Almelo deelneemt.

De politie is nog bezig met een onderzoek en beschouwt de vrouw, haar man en haar zoon als verdachten.