NIJMEGEN - Het is maandagmiddag lastig om Nijmegen te bereiken. Door wegwerkzaamheden, de inschrijving voor de Vierdaagse, de Vierdaagsefeesten en afzettingen in de stad zelf staan op alle invalswegen files.

De langste file staat op de A50 tussen Heteren en Ewijk, waar Rijkswaterstaat werkt aan een nieuwe brug over de Waal.

Op de A325 tussen Arnhem en Nijmegen kan het verkeer slechts mondjesmaat doorrijden. Op de snelweg A15 is voor de afslag naar de A50 eveneens een lange file ontstaan. Gemiddeld duurt het volgens de wegbeheerders een uur om Nijmegen te bereiken.

Ook op de doorgaande wegen in de stad is het erg druk, zo waarschuwt de gemeente. Wie niet in Nijmegen hoeft te zijn, kan de stad beter helemaal mijden.

In verband met de vele files, heeft de organistatie besloten de sluitingstijd voor het aanmelden met een half uur te verlengen. Deelnemers kunnen zich maandag nu tot uiterlijk 17:30 aanmelden, meldt de organisatie via Twitter.

Blazen

De politie in Nijmegen heeft in de nacht van zondag op maandag 816 automobilisten op de uitvalswegen van het centrum laten blazen. Van hen hadden 14 bestuurders te veel gedronken. Eén van hen moest meteen zijn rijbewijs inleveren, aldus een zegsman van de politie maandag.

De politie houdt tijdens de Vierdaagsefeesten op tal van plaatsen alcoholcontroles. In de binnenstad van Nijmegen was het zondagavond ondanks de ongeveer 230.000 bezoekers rustig. Er zijn maar vier aanhoudingen verricht.

De organisatie van de feesten en de gemeente zijn dit jaar streng op het meenemen van eigen drank naar feestlocaties. Bij een aantal podia moeten feestgangers hun eigen blikjes en flessen inleveren voordat ze gratis naar binnen mogen.

Bekijk de actuele verkeerssituatie

Lees alles over de Vierdaagse

Laatste dag voorbereiding Vierdaagse