AMSTERDAM - Advocaat Bram Moszkowicz ontving een koffer met 75.000 dollar uit Amerika als betaling voor zijn aan PVV-leider Geert Wilders geleverde diensten. Dat stelt ex-PVV'er Hero Brinkman in gesprek met Nieuwe Revu.

Moszkowicz is door de Orde van Advocaten voor de tuchtrechter gesleept omdat hij veel meer contante bedragen van cliënten ontving dan de 15.000 euro waarboven hij dat bij de deken zou moeten melden.

Volgens Brinkman was daar ook 75.000 dollar uit Amerika bij. Moszkowicz trad in de afgelopen jaren in diverse zaken op als Wilders' advocaat, iets waarvoor hij door diens Amerikaanse donateurs zou worden betaald.

Een week geleden liet Brinkman al aan NRC weten dat Wilders hem vertelde over contante bedragen uit Amerika. "Ik kan bevestigen wat Geert Wilders aan mij heeft verteld over die koffer. Er zijn tonnen uit Amerika gekomen", zei Brinkman in het dagblad.

Op de vraag van het Kamerlid waar die koffer voor bedoeld was, antwoordde de PVV-leider: "Waar dacht je dat ik Moszkowicz van kon betalen?"

Direct naar Moszkowicz

Tegenover Nieuwe Revu gaat Brinkman een stap verder, door te stellen dat het geld direct werd betaald aan Moszkowicz. "Geert zei dat er vanuit Amerika cash geld was gestuurd, rechtstreeks naar Moszkowicz als dank voor bewezen diensten", zegt hij. "Die koffer ging niet eerst langs Den Haag."

Moszkowicz ontkent dat hij in contanten is betaald door Wilders. "Zo er al betalingen in de zaak Wilders zijn gedaan, is dat uitsluitend per bank gebeurd", reageert de advocaat in hetzelfde artikel.

Niet bang

Eerder liet Moszkowicz al weten niet bang te zijn voor de tuchtrechter. Hij stelde dat er veel advocaten zijn die zich grote bedragen in contanten uit laten betalen en dat de advocaten daar nauwelijks op worden gecontroleerd. "Behalve bij mij. Ik denk dat heel wat advocaten zich rot zijn geschrokken."

Ook Wilders spreekt de uitlatingen van Brinkman tegen. "Ongelooflijk hoe media leugens over koffers met cash geld uit de VS die zouden zijn overhandigd aan Moszkowicz, overneemt. Complete onzin", laat hij via Twitter weten.

Gelogen

Brinkman lijkt zelf inmiddels terug te komen van zijn aantijging. Op Twitter schrijft hij dat hij is gebeld door Moszkowicz met de mededeling dat de advocaat geen contante bedragen heeft ontvangen van Wilders.

"Geert heeft wel vaker tegen me gelogen en heb dan ook geen reden te twijfelen aan de woorden van Bram Moszkowicz", aldus Brinkman.

Lees Twitterberichten over dit nieuws via NUlive