AMSTERDAM - Het lichaam van het vermiste Statenlid en PVV'er Jos van Hal Scheffer is gevonden in de bossen rond Utrecht.

Dat heeft de politie woensdagmorgen bevestigd. De man, die sinds maandag werd vermist, is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Vanwege de privacy doet de politie geen verdere mededelingen.

Van Hal Scheffer legde begin juni zijn functie neer, nadat zijn vrouw, een advocate, werd aangehouden op verdenking van miljoenenfraude met vastgoed.

De PVV'er werkte formeel niet bij het kantoor van zijn vrouw, maar deed daarvoor wel de acquisitie en de administratie. De politie nam bij een huiszoeking papieren en stukken in beslag.

Van Hal Scheffer liet op de dag dat zijn vrouw werd aangehouden al weten dat hij zijn ''privéomstandigheden'' niet kon combineren met zijn werk in Provinciale Staten van Utrecht. Vier dagen later trok hij zich officieel terug. Hij is ondertussen opgevolgd door Wim Ubachs.

Reacties

PVV-leider Geert Wilders sprak woensdag in een reactie van ''verschrikkelijk nieuws''. Zijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden. ''Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte toe'', aldus Wilders.

Fractievoorzitter René Dercksen van de Utrechtse PVV-fractie zegt 'aangeslagen en volkomen verrast' te zijn. ''Het is een persoonlijk drama. Jos was een gewaardeerd Statenlid.''

Ook de provincie Utrecht liet woensdag weten ''met droefenis'' kennis te hebben genomen van de dood van het ex-Statenlid. ''Het provinciebestuur herinnert zich hem als een bevlogen en deskundig Statenlid.''