UTRECHT - De Rijksgebouwendienst gaat deze week verder met het onderzoek naar de trillingen die medewerkers van Rijkswaterstaat vorige week voelden in kantoortoren Westraven langs de A12 bij Utrecht.

De ongeveer 1500 medewerkers kunnen nog niet terug naar hun vertrouwde werkplek.

Ze werken in elk geval deze week op andere locaties van Rijkswaterstaat of werken vanuit huis, lieten de Rijksgebouwendienst en Rijkswaterstaat maandagavond weten.

Westraven is sinds donderdag een lege kantoortoren. Toen medewerkers de trillingen die dag voelden, besloot Rijkswaterstaat uit voorzorg om het gebouw te ontruimen en te sluiten.

Metingen

Afgelopen weekend zijn tal van metingen verricht in het kantoorgebouw, maar een oorzaak is nog niet gevonden.

Uit het onderzoek kwam niets afwijkends naar voren, aldus een woordvoerder van de Rijksgebouwendienst. Er is onder meer met meetapparatuur gezocht naar trillingen. Met peilbuizen is de waterstand onder en bij het gebouw gemeten. Er is geen sprake geweest van verzakkingen.

Bezittingen

In het weekend mochten enkele medewerkers even kort het gebouw in om persoonlijke bezittingen op te halen. Onder hen waren mensen die hun paspoort nodig hadden om op vakantie te gaan. Volgens Rijkswaterstaat stonden er maandagochtend slechts drie mensen voor de deur die niet wisten dat het kantoor dicht was.

De toren dateert uit 1975 en is in 2008 heropend na een grondige renovatie. Gebouw Westraven is een markant punt langs de A12.

Het pand, dat helemaal van glas lijkt te zijn gebouwd, staat aan het Amsterdam-Rijnkanaal en torent boven alle andere bebouwing in de omgeving uit.