ASSEN - De traditionele TT-nacht trok in de nacht van vrijdag op zaterdag fors meer motorliefhebbers naar Assen dan de organisatie had verwacht.

Volgens de gemeente en politie waren er op het drukste moment zo'n 70.000 mensen in het centrum van Assen. De organisatie had er ongeveer 50.000 verwacht.

In vergelijking met 2011 waren er 15.000 bezoekers meer tijdens de TT-nacht. Volgens een woordvoerder van de politie was de sfeer goed en verliep het evenement zonder grote incidenten.

Arrestaties

De politie verrichtte 12 arrestaties voor zaken als belediging van agenten, vechtpartijen of kleine vernielingen. Een man kreeg 500 euro boete voor belediging van een politieagent. Alle arrestanten zijn in de loop van de nacht weer vrijgelaten. Vorig jaar pakte de politie 31 mensen op.

Wel hebben agenten vrijdagavond tientallen motorrijders bekeurd die de kentekenplaat van hun voertuig hadden omgebogen. Op die manier dachten ze geen boete thuis te krijgen, als ze zouden worden geflitst. Het verbuigen van de plaat kostte ze echter 120 euro.

Parade

Sinds woensdag de activiteiten begonnen, heeft de politie in totaal 42 mensen gearresteerd. Dat is volgens een woordvoerder ongeveer evenveel als in het jaar daarvoor. De motorliefhebbers konden zich in Assen vergapen aan de TT NightRide. De parade van 500 motoren, waaronder historische racers, luidde de TT-nacht in.

Zaterdag wordt voor de 82e keer de TT van Assen verreden. Het is het grootste eendaagse sportevenement van Nederland.

Lees Twitterberichten over dit onderweerp op NULive

TT-nacht Assen