ASSEN - Het centrum van Assen staat vrijdagavond in het teken van de traditionele TT-nacht. Volgens een woordvoerster is van het festival is het erg druk en is de sfeer uitstekend. 

Vooraf werden zo'n 50.000 mensen verwacht.

Ook volgens de politie is het ''gezellig druk'' en zijn er weinig incidenten geweest. Wel hebben agenten eerder tientallen motorrijders bekeurd die de kentekenplaat van hun voertuig hadden omgebogen. Op die manier dachten ze geen boete thuis te krijgen, als ze zouden worden geflitst.

Het verbuigen van de plaat kostte ze echter 120 euro. Een motorrijder kreeg een boete van 350 euro omdat hij een boksbeugel had gemonteerd op zijn motor, zodat hij die snel kon pakken.

Tijdens extra snelheidscontroles op de wegen van en naar de Afsluitdijk betrapte de politie meer dan 1000 motorrijders en automobilisten op te hard rijden. De Afsluitdijk is een geliefde route naar het motorfestijn.

TT NightRide

De motorliefhebbers konden zich in Assen vergapen aan de TT NightRide. De parade van 500 motoren, waaronder historische racers, luidde de TT-nacht in.

Het centrum van de Drentse hoofdstad is nog tot in de kleine uurtjes het toneel van talloze optredens van bands en dj's. Onder de artiesten zijn Miss Montreal en Postmen.

Het feest gaat vooraf aan de motorraces op het circuit van Assen. Zaterdag wordt voor de 82e keer de TT van Assen verreden. Het is het grootste eendaagse sportevenement van Nederland.