HOORN - De 16-jarige jongen uit Zwaag die wordt verdacht van betrokkenheid bij de fatale steekpartij op de kermis van Hoorn in maart dit jaar, is vrijgelaten.

De rechtbank besloot zijn voorarrest deze week te schorsen in verband met 'persoonlijke omstandigheden', zo bracht het Openbaar Ministerie (OM) in Alkmaar vrijdag naar buiten.

De 16-jarige jongen blijft verdachte, benadrukt het OM, maar mag zijn strafzaak van de rechtbank in vrijheid verder afwachten.

Het OM heeft ernstige bezwaren tegen de vrijlating en vindt dat de persoonlijke omstandigheden ondergeschikt moeten zijn aan de ernst van het incident.

Onduidelijk

Wat zich half maart precies op de kermis in Hoorn heeft afgespeeld, blijft nog onduidelijk. Het slachtoffer overleed 's nachts in het ziekenhuis aan de verwondingen van een messteek, nadat hij kort daarvoor hevig bloedend op straat werd aangetroffen.

De twee tieners zouden eerder die avond ruzie met elkaar hebben gehad. De verdachte werd diezelfde nacht nog aangehouden en zat sindsdien vast.