NIJMEGEN - Op de noordelijke invalswegen naar Nijmegen staan donderdagmiddag lange files, die grotendeels worden veroorzaakt door het concert dat de Red Hot Chili Peppers geven in het Goffertpark in die stad.

Er worden 45.000 bezoekers verwacht.

Op de snelweg A50 (Arnhem - Ewijk) staat volgens de ANWB een file van 16 kilometer van de afslag van de A12 tot de afslag naar Nijmegen. Op dat weggedeelte werkt Rijkswaterstaat ook aan de brug over de Waal bij Ewijk. Voor de Waalbrug bij Nijmegen op de A326 staat nog eens zo'n 8 kilometer.

Ook in de stad rijdt het verkeer langzaam. Straten en woonwijken rond het Goffertpark zijn afgesloten. De gemeente adviseert concertgangers om Nijmegen vanuit het zuiden te benaderen via de snelwegen A59 en de A50 in noordelijke richting. Het concert begint om acht uur.

Op de snelwegen rond Rotterdam is het donderdag ook druk. Door een ongeval met een vrachtwagen bij het Vaanplein (A15) staat er aan de zuidkant, tussen Rozenburg en Vaanplein, 20 kilometer file. Ook aan de noordkant, op de A4 en de A20, loopt het verkeer vast.

Totaal staat er 55 kilometer file rond Rotterdam, waar het de laatste tijd, sinds de Maastunnel is afgesloten wegens onderhoudswerkzaamheden, vaak vast staat.

Bekijk de actuale situatie op de weg op onze pagina