ROTTERDAM - Justitie heeft het feitenonderzoek in de zaak rond de moord op de Rotterdamse Jennefer van Oostende (10) afgerond.

De rechter heeft donderdag in Rotterdam bepaald dat de inhoudelijke behandeling van de zaak plaatsvindt op maandag 27 augustus. De verdachte, Anthony K. (26), was donderdag zelf niet bij de zogeheten pro-formazitting aanwezig.

Het Pieter Baan Centrum heeft het rapport over het psychisch onderzoek naar de verdachte kort geleden afgerond. De advocaat en het Openbaar Ministerie (OM) wilden echter niets kwijt over de inhoud ervan. Wel liet de advocaat nog weten dat de verdachte niet wilde meewerken aan het onderzoek.

SMS

Het OM meldde verder dat de ex van Anthony in maart een sms had verstuurd naar de nooit teruggevonden Blackberry van Jennefer en een bericht terug kreeg. Dat kwam uit Curaçao. De politie probeert te achterhalen wie de mobiele telefoon van Jennefer in bezit heeft, maar mogelijke bevindingen hebben geen gevolgen voor de strafeis van het OM.

De aanklager verdenkt K. ervan dat hij het meisje heeft gewurgd en door het afdekken van neus en mond om het leven heeft gebracht. Ook zou hij haar hebben verkracht.

Het lichaam van het meisje werd op 10 oktober gevonden in de woning van de verdachte in de Rotterdamse wijk Charlois. K. bleek de ex-vriend te zijn van de zus van Jennefer. Het lichaam van het meisje was verpakt in vuilniszakken.