AMSTERDAM - Luchthaven Schiphol is donderdagochtend tijdelijk per spoor onbereikbaar geweest als gevolg van een storing.

De storing is inmiddels verholpen. De NS kan het treinverkeer weer op gang brengen, zo meldt Prorail om 10.30 uur. Door de verstoring was er tijdelijk geen treinverkeer mogelijk tussen Hoofddorp, Amsterdam Zuid en Amsterdam Lelylaan.

"Het gaat om een storing bij een energieleverancier van Prorail. Daardoor zijn de computers die de systemen aansturen uitgevallen", liet een woordvoerder van de NS eerder weten. Het zal nog enige tijd duren totdat de treinen weer volgens schema rijden.

Als gevolg van de treinstoring konden veel passagiers de luchthaven niet verlaten. Het is volgens een woordvoerder van Schiphol erg druk in de stationshal met mensen die na hun vliegreis stranden op de luchthaven en hun reis niet kunnen vervolgen.

Alternatief

Schiphol raadt donderdag de vertrekkende passagiers met klem aan de reizigersinformatie goed in de gaten te houden en te proberen alternatief vervoer te regelen.

Een woordvoerder van Schiphol spreekt van een vervelende situatie voor de reizigers en hoopt dat het treinverkeer zo snel mogelijk weer op gang komt.

Volgens een woordvoerster van de KLM had de treinstoring geen invloed op de dienstregeling van de luchtvaartmaatschappij.

''Er zijn altijd passagiers die om verschillende redenen te laat komen. Deze en andere treinstoringen hebben geen gevolgen voor het vliegverkeer. Wij kunnen de dienstregeling gewoon uitvoeren'', aldus de KLM-woordvoerster.

Lees Twitterberichten over dit nieuws via NUlive