HILVERSUM - De rechtbank in Amsterdam heeft een klein deel van de videoregistratie van het vonnis van kindermisbruiker Robert M. achtergehouden. 

De hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak vraagt in het ontbrekende deel aan de rechter om uit de rechtszaal verwijderd te worden.

In het fragment dat RTL donderdag op zijn website plaatste, is te zien dat M. rechtbankvoorzitter Frans Bauduin herhaaldelijk beschuldigt van het uitkramen van onzin terwijl hij het vonnis voorleest.

''U verkondigt onzin. Legt u mij een sanctie op? Verwijder mij uit de zaal dan'', zo antwoordt M. op de vermaning van de rechter om zijn mond te houden en het vonnis aan te horen.

Hoorbaar

Een woordvoerder van de rechtbank stelt dat een collega de instructie had gegeven de doorgifte van beelden even stop te zetten omdat Robert M. ineens duidelijk hoorbaar was.

Eerder was al wel te zien dat de hoofdverdachte woedend reageerde toen hij zijn vonnis te horen kreeg en water richting Bauduin gooide.

M. werd vorige maand veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens het misbruik van tientallen zeer jonge kinderen en de productie van een enorme hoeveelheid beelden daarvan.

Alles over de Amsterdamse zedenzaak in ons dossier