HEIMBACH - Een dropping met Nederlandse scholieren bij het Duitse Heimbach, ongeveer 70 kilometer ten zuidoosten van Maastricht, is op een drama uitgelopen.

Vijf jongens verdwaalden en twee van hen vielen van een steile helling. Een van hen raakte daarbij zwaargewond, de ander licht.

De politie van Heimbach meldt aan NU.nl dat een jongen met kneuzingen in het ziekenhuis werd opgenomen en daar een nacht verbleef. Vandaag is deze jongen samen met zijn vader terug naar Nederland gereden.

De rest van de groep maakt haar verblijf op de camping af.

Brandweer

De gewonde jongens moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd.

De scholieren waren in groepjes van vijf met kaarten en kompassen op pad gestuurd vanaf een stuwdam in het riviertje de Roer bij Heimbach. Ze moesten de weg naar de camping vinden. Vijf jongens verdwaalden.

Slechte verbinding

Ze belden met mobiele telefoons om raad. De verbinding was erg slecht en daarom werd aangeraden naar een dorp of stadje te gaan.

Ze deden dat dwars door het bos en twee stortten meters naar beneden van een helling. De telefoonverbinding deed het toen weer en zo konden reddingswerkers hen traceren na het hachelijke avontuur van ruim 3 uur.