AMSTERDAM - De familie van Stephany Flores denkt dat de brieven, waarin Joran van der Sloot zijn excuses aanbiedt voor de moord op hun dochter, niet oprecht zijn.

Volgens hun advocaat, Edward Alvarez, wil de verdediging van de Nederlander de media bespelen in het licht van het hangende hoger beroep.

Van der Sloot zou brieven hebben gestuurd aan de ouders van de 21-jarige Peruaanse, die hij in mei 2010 in een hotelkamer in Lima om het leven bracht.

Hij vraagt daarin om vergiffenis en biedt zijn excuses aan. Hij beweert zijn daad in dronken en gedrogeerde toestand te hebben gepleegd. "Zij geloven er niet in en willen er niks van weten", zegt Alvarez. "Bovendien wijst niets erop dat hij onder invloed was."

Strategie

De advocaat van Van der Sloot, Maximo Altez, citeerde op de Peruaanse televisie uit de brieven. Volgens Edward Alvarez heeft de familie Flores de brieven nog helemaal niet ontvangen. Alvarez stelt dat de brieven enkel als strategie dienen om het hoger beroep te beïnvloeden in de strafzaak.

Van der Sloot wil een lagere straf, maar volgens experts is het beroep kansloos. Tijdens zijn proces in januari, waar hij tot 28 jaar cel werd veroordeeld, geloofde de rechter hem niet toen hij ook in de rechtszaal zijn excuses aanbood. Wanneer het hoger beroep dient is nog niet bekend.

Uitleveringsprocedure

Ondertussen loopt er ook een uitleveringsprocedure tegen Van der Sloot. De Verenigde Staten willen hem laten uitleveren omdat hij ervan verdacht wordt de moeder van de op Aruba verdwenen tiener, Natalee Holloway, te hebben afgeperst.

Van der Sloot, die nog altijd hoofdverdachte is in de zaak, zou voor 250 duizend dollar de vindplaats van de tiener prijsgeven. Hij hield zijn woord echter niet en vertrok met een fractie van het bedrag naar Peru, waar hij nu vastzit voor de moord op Flores.

Lees al het nieuws over Joran van der Sloot