SON - De politie heeft steeds meer aanwijzingen dat de stenengooiers die in 2007 onder meer een fataal ongeval veroorzaakten in Best, moeten worden gezocht op drie woonwagenkampen in Son.

In opsporingsprogramma Bureau Brabant werd maandag bekendgemaakt dat er een anonieme brief bij de politie is bezorgd waarin de schrijver in die richting wijst.

Verder maakte de politie maandag voor het eerst bekend dat er 2 maanden eerder in de buurt van het woonwagenkamp aan de Rooijseweg in Son met stenen naar auto's is gegooid.

In maart en april 2007 werden verscheidene auto's in de omgeving van Son met stenen bekogeld. Een 72-jarige vrouw kwam om het leven toen de auto die haar man bestuurde een steen door de voorruit kreeg, waardoor hij tegen een boom botste.

In 2009 werden een destijds 21-jarige bewoner van een woonwagenkamp in Son en zijn vriendin aangehouden als verdachte. De politie moest het duo laten gaan wegens gebrek aan bewijs.

Eerder werd bekendgemaakt dat er weer een rechercheteam van 12 mensen aan de zaak werkt. Er wordt onder meer met verbeterde technieken DNA-onderzoek verricht naar sporen die destijds zijn gevonden.