AMSTERDAM - De Nationale Recherche heeft vrijdagavond in Zevenaar zeven personen aangehouden die tot de verboden Koerdische organisatie PKK zouden behoren.

Tijdens de inval op een camping hebben politiemensen propagandamateriaal van de PKK in beslag genomen. Dat meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

Zes van de zeven opgepakte personen, vooral Duitse Koerden, zijn na verhoor vrijgelaten, één persoon is aan de vreemdelingendienst overgedragen omdat er iets mis was met zijn verblijfsvergunning.

Hennepkwekerij

De actie van de Nationale Recherche staat volgens het OM los van een actie van politie, douane, Belastingdienst en marechaussee op zaterdag, op een ander recreatieterrein in Zevenaar. Daar werd onder meer een hennepkwekerij gevonden.

De vermoedelijke PKK'ers verbleven in stacaravans en hadden een grote tent waarin ze samen konden komen. De recherche besloot de bijeenkomst te verstoren, omdat ze van haar Belgische collega's had gehoord dat er paramilitaire trainingen gaande zouden zijn. Dat is bij de inval niet gebleken, aldus het OM.

Er zijn geen wapens of dergelijke gevonden.