CULEMBORG - De politie heeft zondag een vierde verdachte aangehouden in verband met een vechtpartij die zaterdagavond plaatsvond in de Culemborgse Wijk Terweijde. Dat meldde een woordvoerder maandag.

Het gaat om een 25-jarige man uit de Gelderse plaats. Hij wordt verdacht van een poging tot doodslag, omdat hij enkele personen heeft bedreigd met een bijl.

Eerder werden al drie mannen van 47, 55 en 58 jaar aangehouden, omdat ze op de vuist waren gegaan met hun plaatsgenoten.

De vechtpartij vloeide voort uit een conflict tussen twee families in de wijk. De politie zei zaterdagavond dat het om een conflict ging tussen een groep Marrokanen en Molukkers.

Tijdens de jaarwisseling in januari 2010 kwam het in Terweijde tot grote ongeregeldheden tussen die groepen. De politie zette daarna dagenlang de mobiele eenheid in om de rust in de wijk te bewaren.

Incident

Volgens de politie moet de vechtpartij van zaterdagavond echter gezien worden als een incident dat los staat van de gebeurtenissen van 2010.

Bovendien is dit geen reden tot extra inzet van de politie. ''We nemen het mee in de surveillances. Niemand is er verder bij gebaat dat er olie op het vuur wordt gegooid'', aldus een woordvoerder.

Ook de gemeente ziet in de gebeurtenissen van zaterdag geen reden om extra actie te ondernemen.

Volgens een woordvoerster was het snel weer rustig in de wijk en is het in dit geval niet relevant om te kijken naar de ongeregeldheden van 2010. ''Het was een vechtpartij die op zichzelf staat.''