ROTTERDAM - Kinderen van de basisschool in Rotterdam waar vrijdag een vrouw werd doodgestoken en een andere zwaargewond raakte, hebben maandagochtend in de klas gesproken over wat er is gebeurd.

Schooldirecteur Herman Holleboom zei dat de eerste ervaringen met de kringgesprekken erover positief zijn ervaren. ''De kinderen kunnen hun gevoelens uiten. Daarna gaan we over tot de orde van de dag. De school moet een veilige haven blijven.’’

De vrouw die overleed was moeder van een 10-jarige leerlinge van de basisschool. Mede op verzoek van dit meisje worden er in de school geen herdenkingsplekjes ingericht, liet Holleboom weten.

Voordat de lessen maandag begonnen verzamelden zich ongeveer 40 ouders in de ouderkamer op de school. Daar is over de gebeurtenis gesproken. Ook zijn er maatschappelijk werkers, politieagenten en medewerkers van slachtofferhulp op de achtergrond aanwezig voor hulp, aldus Holleboom.

Ruzie

De verdachte, die een ex-partner is van de vrouw die gewond raakte, is nog steeds voortvluchtig, maar de politie weet wie hij is en waar hij woont. Er wordt nog geen opsporingsbericht met zijn foto gepubliceerd.

''We hebben nog wat opsporingsmogelijkheden'', aldus een politiewoordvoerster. Tien rechercheurs werken aan de zaak. De gewonde vrouw verblijft op een veilig adres.

Aan de steekpartij ging een ruzie vooraf op de nabijgelegen West-Kruiskade.

De kinderen in de school bleven ongedeerd. Zij zaten niet in de klas, maar keken met z'n allen in een andere ruimte naar een voorstelling.