RIJNSBURG -De gemeente Katwijk adviseert mensen om het gebied rondom de Populierenlaan en de Iepenlaan tussen Rijnsburg en Oegstgeest maandag te mijden, omdat daar vermoedelijk asbest is neergekomen.

De gemeente Katwijk adviseert mensen om het gebied rondom de Populierenlaan en de Iepenlaan tussen Rijnsburg en Oegstgeest maandag te mijden, omdat daar in enkele tuinen asbest is neergekomen na een brand.

Er is nog een onderzoek gaande in het gebied, zo meldde een woordvoerder maandagmiddag.

Afgezet

Het gebied is afgezet, zo laat een woordvoerster van de gemeente weten. ''Het gaat daarbij vooral om tuinen en dergelijke. Mensen kunnen nog wel door de straten.'' Het asbest kwam vrij bij een brand in een schurencomplex aan de Valkenburgerweg in de nacht van zondag op maandag.

Een speciaal team is het vrijgekomen asbest aan het opruimen en doet onderzoek naar waar het spul precies is neergekomen. Tot nu toe is het gevaarlijke materiaal in slechts drie tuinen daadwerkelijk aangetroffen. In andere tuinen ligt wel as en roet. Het onderzoek wordt in de loop van de middag afgerond.

De bewoners hebben een 's nachts brief gehad van de gemeente, waarin ze worden geadviseerd om niet in hun tuinen te komen en zo min mogelijk door het gebied te lopen. In de loop van maandag krijgen de bewoners weer een brief.

Lees Twitterberichten over dit nieuws via NUlive

Asbestgevaar na brand schuur Rijnsburg