SITTARD - De politie heeft zondagavond twee mensen die verdacht worden van een dodelijke mishandeling in Sittard op vrije voeten gesteld. 

Ze blijven wel verdacht van het mishandelen van een 23-jarige man uit Munstergeleen zaterdagochtend vroeg. De 23-jarige man stierf aan zijn verwondingen.

Dat maakte de politie bekend. De vrijgelaten verdachten zijn een 22-jarige man uit Sittard en zijn 25-jarige plaatsgenoot die zaterdagavond werd aangehouden. Een derde verdachte, een 25-jarige man uit Sittard, blijft vastzitten en wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter commissaris.

Het slachtoffer werd zaterdagochtend rond 3 uur in de Putstraat in elkaar geslagen. Hij overleed even later in een ziekenhuis. De aanleiding voor de mishandeling is niet bekend.

Volgens de politie zijn er geen wapens bij de mishandeling in het spel geweest. De politie heeft een team van 15 rechercheurs op de zaak gezet.

Bloemen

Een café tegenover de plek waar het slachtoffer werd mishandeld bleef zaterdag gesloten. Voor de deur hing een bord met opschrift: ''Zwarte dag, de aangeslagenheid overheerst; vandaag gesloten. Rest in Peace.'' Tegenover het café legden mensen bloemen en staken er kaarsjes aan.

Zaterdagavond was er een korte lawaaidemonstratie op de Markt in Sittard. Later deze week houden vrienden en kennissen van het slachtoffer een stille tocht door Sittard.