SITTARD - De politie heeft een derde verdachte aangehouden in verband met de dodelijke mishandeling een man (23) uit Munstergeleen.

De man overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag in Sittard. Eerder waren al twee andere mannen opgepakt.

Het slachtoffer werd zaterdagochtend rond 03.00 uur in de Putstraat in elkaar geslagen. Hij overleed even later aan zijn verwondingen in een ziekenhuis. De aanleiding voor de mishandeling is niet bekend. Volgens de politie zijn er geen wapens bij de mishandeling in het spel geweest.

Op de Markt in Sittard hielden zo'n tien boze Sittardenaren zaterdagavond een korte lawaaidemonstratie naar aanleiding van het doodslaan van de man.

Signaal

Zij wilden daarmee een signaal geven aan de politiek dat daders van zinloos geweld harder aangepakt moeten worden, aldus een van hen.

Het publiek op de overvolle terrasjes aan de Markt keek onbewogen toe. Later deze week houden vrienden en kennissen van het slachtoffer een stille tocht door Sittard.

Een café tegenover de plek waar het slachtoffer werd mishandeld bleef zaterdag gesloten. Voor de deur hing een bord met opschrift: ''Zwarte dag, de aangeslagenheid overheerst; vandaag gesloten. Rest in Peace.'' Tegenover het café legden mensen bloemen en staken er kaarsjes aan.