APELDOORN - De politie heeft vrijdag een 44-jarige Duitser aangehouden op de snelweg A1 bij Apeldoorn nadat de man met zijn auto tegen een vangrail was gebotst.

De man bleek 20.000 euro aan contant geld in zijn auto te hebben maar kon niet uitleggen hoe hij aan het geld kwam. Ook had hij geen rijbewijs. De man wordt verdacht van witwassen. Dat heeft de politie zaterdag gemeld.

De politie werd ingeschakeld door weggebruikers die de Duitser op de vluchtstrook hadden tegengehouden nadat hij tegen de vangrail was gebotst. Zij hadden de man al eerder over de weg zien slingeren en dachten dat hij gedronken had.

Uit een blaastest bleek dat de man geen alcohol in zijn bloed had. Zelf weet hij zijn weggedrag aan vermoeidheid. Hij werd meegenomen naar het bureau, waar hij een valse naam opgaf. Later bleek dat zijn rijbewijs door de Duitse politie was ingenomen.

Toen agenten de auto onderzochten vonden zij de 20.000 euro. De politie onderzoekt nu of het geld door criminaliteit is verdiend. Het geld en de auto zijn in beslag genomen.