AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep vijftien jaar cel geëist tegen Bob H., de verdachte van de moord op miljonairsdochter Sandra Hazeleger.

De 50-jarige H. werd november vorig jaar door de Utrechtse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar voor de moord op zijn partner Sandra Hazeleger. Het OM had veertien jaar geëist.

Het lichaam van de 45-jarige Hazeleger werd in februari 2011 in de bossen rond Woudenberg gevonden. Zij was een telg van de familie Hazeleger die in de Quote-500 staat.

H. had bekend dat hij Hazeleger met een hondenriem had gewurgd in hun woning in Soesterberg. Aanleiding zou een ruzie over een afgebroken wintersportvakantie zijn. De twee, die samen vier kinderen hebben, hadden al een tijd relatieproblemen.

Berouw

De rechtbank kwam in november uiteindelijk tot een lagere straf dan het OM had geëist, omdat H. volgens deskundigen licht verminderd toerekeningsvatbaar was. Ook had hij berouw getoond.

Zowel H. als het OM tekenden tegen het vonnis van de rechtbank hoger beroep aan. Het hof doet naar verwachting op 6 juli uitspraak.