AMSTERDAM - Het Landelijk Actie Komitee Scholieren (LAKS) heeft de afgelopen week 2400 klachten gekregen van leerlingen die herexamen deden. 

Dat meldde het LAKS vrijdag. Vooral wiskunde, Engels en Nederlands leverden op verschillende niveaus een stapel klachten op. Die examens werden vaak als moeilijk of te lang bestempeld.

''Maar aangezien we niet weten hoeveel leerlingen er herexamen doen, kunnen we niet zeggen of er nu echt veel geklaagd is'', aldus Marielle Boersma van het LAKS.

Wel viel het herexamen aardrijkskunde voor havisten op, omdat door een foute eindtijd op het examenblad veel leerlingen een half uur te kort de tijd hadden.

Computers

Ook kwamen er klachten van leerlingen die in een zaal naast een druk speelterrein hun herexamens moesten maken, werd er bij een herexamen gefotografeerd en ging er weer regelmatig iets mis met examens die op computers gemaakt moesten worden.

De klachten kwamen binnen via digitale formulieren. De klachtenlijn, waar tijdens de gewone examens bijna 125.000 klachten op binnenkwamen, was gesloten tijdens de herexamens.