AMSTERDAM - In de hal van basisschool Augustinus in Rotterdam is vrijdagmiddag een 30-jarige vrouw uit Rotterdam doodgestoken.

Een andere vrouw (29) raakte bij de steekpartij gewond. De slachtoffers werden aangevallen door een nog voortvluchtige man, meldde de politie vrijdag.

Volgens de politie is er tussen de 29-jarige vrouw en de man ruzie ontstaan op de nabijgelegen West-Kruiskade. De ruzie verplaatste zich naar de Josephstraat om de hoek.

In de hal van de Rooms-Katholieke basisschool Augustinus ontstond een vechtpartij die resulteerde in messteken.

Aanknopingspunten

Volgens een politiewoordvoerder zijn er enkele aanknopingspunten wat betreft de identiteit van de dader, maar heeft de politie hem nog niet kunnen aanhouden. Wat de relatie is tussen de school en de twee vrouwen is nog onduidelijk. Het gaat niet om leerkrachten.

De kinderen in de school zijn ongedeerd. Zij zaten niet in de klas, maar keken met z'n allen in een andere ruimte naar een voorstelling. De kinderen zijn op de gebruikelijke tijd opgehaald door hun ouders.

Aanhouding

De politie heeft bij de school een 16-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij belemmerde de hulpdiensten en riep omstanders op zich tegen de politie te verzetten. Tijdens zijn arrestatie gooiden mensen vanuit het publiek met aanstekers en andere materialen naar de politie.

Bekijk Twitterberichten over dit nieuws op NUlive

Vrouw doodgestoken in basisschool